رئیس کل بانک مرکزی گفت: در اولین جملات خود از رئیس جمهور و اعضای محترم دولت درخواست کردم اگر به انتصاب اینجانب رأی میدهند، با این شرط همراه باشد که در خصوص مسائل ارزی اظهارنظر نکنند.
اکسپورتنا: عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: از نیمه سال ۹۷، بانک مرکزی سیاست ارزی خود را، بر مبنای صیانت از ذخایر خود و همزمان تامین منابع لازم برای واردات کالاهای اساسی و دارو قرار داد؛ این در حالی است که در دوسال گذشته، این سیاست نشان داد که با موفقیت کشور را از میانه بزرگترین جنگ اقتصادی تاریخ به سلامت عبور داد.
وی افزود: در این میان، فشار زیادی، از ناحیه تحریمهای ظالمانه و غیر انسانی بر مردم وارد شد، اما اینکه، بدون سیاستهای بانک مرکزی در این دوره، چه سرنوشتی در انتظار متغیرهای اصلی اقتصاد مانند نرخ ارز و تورم بود قابل تصور نیست.
همتی گفت: بانک مرکزی همچنان اعتقاد راسخ داردکه نرخ ارز باید توسط ساز و کار بازار و مستقل از سیاستهای مالی و بودجه ای تعیین شود و انتظار دارد که با تصحیح انتظارات و تخیله اثر شوکهای سیاسی، نرخ ارز در مسیر اصلاح توسط ساز و کار بازار قرار گیرد.
وی اظهار داشت: بارها گفته ام، تقویت ارزش پول ملی ، مهمترین دغدغه بانک مرکزی است و تا به حال نیز تمام تلاش خود را علیرغم برخی مرارتها، بکار بردم تا نیازهای بودجه ای دولت نتواند در این مسیر خدشه زیادی وارد کند.
همتی ادامه داد: بازار ارز ، یک بازار حساس و تخصصی است. در اولین جلسه حضور در هیئت دولت قبل از انتصاب ودر اولین جملات خود از رئیس جمهور و اعضای محترم دولت درخواست کردم که اگر به انتصاب اینجانب رأی میدهند، با این شرط همراه باشد که در خصوص مسائل ارزی، اعلام سیاست ها را به بانک مرکزی واگذار کنند و قطعاً این بهترین کمک مسؤلین به بانک مرکزی و نیز ثبات در بازار های پول وارز است.